Hoofd, schouders, knie en teen. Wie kent het liedje van juf Roos uit 2015 niet. In de gedachte dat veiligheid vóór alles moet gaan, is het een ludieke opstap naar onze Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Die zijn comfortabel, modern en allesbehalve kinderachtig.

Hoofd
Hét beschermingsmiddel voor je hoofd is natuurlijk de veiligheidshelm. Deze bestaat al ruim 100 jaar en is door de tijd behoorlijk veranderd. Edward W. Bullard, die na de oorlog in 1919 terugkwam in de V.S., zag hoe de werklui die overal wolkenkrabbers bouwden en bruggen en dammen aanlegden het gevaar liepen op persoonlijk letsel. Samen met zijn vader ontwierp hij een helm, gebaseerd op de soldatenhelm, voor mijnwerkers en andere bouwvakkers. Zo werd de eerste veiligheidshelm geboren. Door de jaren is de veiligheidshelm behoorlijk geëvolueerd.

Onze hedendaagse veiligheidshelmen van het merk 3M zien er niet alleen moderner uit, ze zijn veiliger en vooral ook stukken comfortabeler. Deze veiligheidshelm is ontwikkeld voor gebruik in veeleisende omgevingen, met uitstekende ventilatie en een goed gezichtsveld. De ventilatieopeningen, die zijn verdeeld over een groot deel van de helm, bieden maximale luchtdoorstroom voor een beter draagcomfort. Het vloeiend afgerond ontwerp voorkomt dat onderdelen aan kabels of takken blijven hangen. De 3M™ Uvicator™ sensorschijf geeft aan wanneer de veiligheidshelm te veel aan UV-straling is blootgesteld en vervangen dient te worden. Bovendien kan het hoofdharnas 180° gedraaid worden voor beter zicht bij het werken in besloten ruimten en heeft hij een korte klep voor verbeterd zicht naar boven. Overigens is deze helm verkrijgbaar in meerdere moderne kleuren.

Oren
Niet alleen het hoofd, ook de oren verdienen bescherming, terwijl je ook nog wel wat wilt kunnen horen. Daarvoor bieden wij als oplossing de gehoorkap Relax Hoofdband van Hellberg. Dit product is een zeer comfortabele gehoorbescherming met AM/FM radio. De Relax beschermt je gehoor terwijl je geniet van het luisteren naar je favoriete radiozender. Dankzij de grote manuele bediening kun je de AM/FM radio nauwkeurig afstemmen, zelfs met handschoenen aan. De automatische frequentieregelaar zet het gewenste radiostation vast op de beste ontvangst, zelfs in gebieden met een zwak signaal. Hij heeft een comfortabele hoofdband met zachte vulling.

Schouders
Een ander persoonlijk beschermingsmiddel is het veiligheidshesje. Onze Addvis-bodywarmer van Helly Hansen Workwear hangt comfortabel over je schouders. Het heeft korte mouwen met een hoge zichtbaarheidscertificering. Het garandeert dat je veilig en zichtbaar blijft terwijl je aan het werk bent. Hij is ook gemakkelijk aan en uit te trekken, dankzij de rits aan de voorzijde van het hesje. Ze zijn gemaakt van 100% polyester en leverbaar in de kleuren High Vis oranje en High Vis geel.

Handen
Voor veruit het meeste werk moeten de handen uit de mouwen. Maar die moet je dan wel beschermen tegen mogelijk letsel. Daarom hebben wij veiligheids-handschoenen in het assortiment. Eentje om serieus te overwegen is de X-Pro-Flex AIR 51-292 van Oxxa®. Deze handschoenen zijn heerlijk koel om te dragen in een warme werkomgeving. Met zijn ademende eigenschappen is het de perfecte nitril handschoen waarmee je comfortabel en productief kan werken zonder natte (zweet)handen. De handschoen biedt o.a. een hoge mate van vingergevoeligheid en flexibiliteit door de super lichte coating en is Sanitized® behandeld om bacteriën te remmen en geurtjes te minimaliseren. Daarbij geeft de Nitrile foam technology- coating (NFT) je een goede grip op droge, vettige en olieachtige voorwerpen.

Knie
Van boven naar beneden is bescherming van het hele lichaam belangrijk. Wanneer je veel op je knieën werkt, is ook die bescherming belangrijk. Daarvoor hebben wij o.a. de Snickers Kniebeschermers. Deze zijn licht in gewicht, hebben een flexibel ontwerp en zijn uiterst duurzaam. Ze zijn ontworpen om de spanning te verminderen en bieden dagelijks werkcomfort. Deze kniebeschermers hebben een zachte binnenkant in de vorm van de knie. Dat houdt de kniebeschermers op hun plaats en verdeelt tijdens het knielen de druk gelijkmatig, dankzij het zogenoemde KneeGuard™ systeem. Ze zijn er in het zwart en in goud-geel.

Teen
Het liedje van juf Roos eindigt met ‘teen’ maar liever hebben wij het over bescherming van de hele voet. Daar hebben wij de Senex Boa ESD hoog zwart S3 van Elten voor. Een zeer solide en vooral moderne veiligheidsschoen met een comfortabel sluitsysteem en een attractief design. Deze werkschoen heeft een bijzonder brede pasvorm en is voor orthopedische aanpassingen gecertificeerd. Met het BOA® Fit System kan de schoen met één hand snel gesloten en geopend worden. Het bovenmateriaal bestaat uit CORDURA© en FashmoTM, wat de S3 lage veiligheidsschoen robuust en sterk maakt. De zool met grof profiel maakt een goede grip mogelijk, ook op onveilige vloeren.

Deel dit artikel