Een Nederlands spreekwoord luidt ‘gezelligheid kent geen tijd.’ Oftewel, als het gezellig is, dan is het niet erg als het wat later wordt. Wij nemen graag de tijd voor veiligheid. Want als het om veiligheid gaat is het niet erg als dat wat tijd kost.

Vroeger en nu

Zo lang er wordt gewerkt gebeuren er ongelukken. In voorgaande eeuwen waren ongevallen gewoon onderdeel van het werk. Iedereen koos zelf uit vrije wil voor een bepaald beroep en moest daar dan zelf ook de gevolgen van dragen, zo was het idee. Door alle jaren neemt het aantal werkongelukken gelukkig wel af, maar helemaal voorkomen worden ze nog steeds niet. De techniek is natuurlijk verbeterd, de organisaties zijn meer ingericht op veiligheid en veilig werken en er gelden veel meer regels en wetten die de veiligheid bevorderen. En toch vinden er totaal per jaar nog altijd ruim 170.000 arbeidsongevallen plaats.
De kern voor al het werk, waar risico’s zijn op lichamelijk letsel, moet natuurlijk altijd zijn: ‘werk veilig! Dat hoort gewoon bij het modern vakmanschap.

Risico’s beperken

Voor alles geldt, dat je risico’s moet uitsluiten of anders tenminste zoveel mogelijk moet beperken. We hebben het hier allereerst vooral over lichamelijk letsel. Denk aan het dragen van een goede veiligheidshelm om je hoofd te beschermen, goede veiligheidsschoenen om je tenen en voeten te beschermen, of veiligheidshesjes die ervoor zorgen dat je goed zichtbaar bent. Voor elk risico is er wel een product die je kunt -of moet- gebruiken om de risico’s op persoonlijke schade te voorkomen of anders te beperken. En voor al die producten kun je bij Joop Gardien Intools terecht.

Meer dan een product

Natuurlijk is veilig werken meer dan alleen het dragen van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s). Er gelden regels, procedures, voorschriften en soms zelfs wetten die veilig werken bevorderen. Waar minder bij stilgestaan lijkt te worden is de impact die een ongeluk ook geestelijk heeft. Zelfs wanneer het opgelopen letsel niet blijvend is, kan die gebeurtenis grote invloed hebben op de geestelijke gesteldheid van de persoon in kwestie. Ook dat is niet met alleen een product te voorkomen.

Samen maken we het

Bij Joop Gardien weten we dat jij als vakman of vakvrouw je werk wilt doen. Je wilt die klus klaren. En soms zijn veiligheidsproducten eerder een last dan een lust. Wij begrijpen dat maar al te goed. Daarom hebben wij altijd producten die niet alleen veilig zijn en aan de voorschriften voldoen. We kiezen in ons assortiment juist ook producten die comfortabel zijn, die duurzaam zijn en jou je werkzaamheden minimaal belemmeren. Daarom zeggen we vaak dat we het samen maken. Wij voelen ons betrokken bij jouw klus, én bij jouw veiligheid. Dat de meeste van onze veiligheidsproducten er inmiddels ook nog eens modern uitzien, en je er gewoon mee over straat kan- is extra meegenomen.

Kom eens langs

Kom gewoon eens bij ons langs, aan de Energiestraat 10 in Naaldwijk. Je zult zien wat een uitgebreid assortiment we voor je hebben. Met ons persoonlijke advies helpen we je graag naar je volgende klus.

Deel dit artikel